RYBNIČNÍ VÝROBA

          Rybníkářství alias chov ryb na rybnících patří od 11. století k českým tradičním řemeslům. Pokračujeme tedy s úctou ve šlépějích našich předků. Na rybnících odchováváme většinou jedno nebo dvouhorkově kapra a také vedlejší druhy ryb jako jsou amur, štika, candát, okoun, a další. Hospodaříme udržitelným způsobem s ohledem na krajinu a další elementy, které využívají mimo ryby vodní plochy. Máme velice vyvážené obsádky s ohledem na kompromisní kvalitu vody. Díky tomu, že hospodaříme ve vysoké nadmořské výšce mezi 600 a 700m.n.m, rostou u nás ryby výrazně pomaleji než například v jihočeské pánvi. Krmná sezona je u nás také o 2 měsíce kratší. Tvrdé podmínky mají ovšem ohromný vliv na kvalitu masa našich kaprů, kteří jsou po řádném vysádkování mimořádně chutní. Díky nízkým krným koeficintům při přikrmování obilovinami, a vysoké míře přírůstků z přirozené potravy - planktonu a bentosu, jsou naše ryby ceněné zejména v západní Evropě.
 
  Násadové a tržní ryby z rybníků distribuujeme především v jarních a podzimních měsících. Cca 50% ryb prodáváme v tuzemsku a 50% do zahraničí našim stabilním velkoodběratelům.
 
     
 
Vlastíme také velkookapacitní sádky pro vysádkování a dostribuci našich ryb. Zajišťujeme dopravu zákazníkům po celé Evropě prostřednictvím naší autodopravy, o kapacitě 500-2500kg tržních ryb.